Earthdog Vadászkutya Iskola

 

VADDISZNÓHAJTÓ KUTYÁK KIKPZÉSE

 

 A vaddisznó hajtásra nagyon sok vadászkutya fajta alkalmas és kiképezhető. De a gyakorlat azt mutatja, hogy Magyarországon elsősorban kistestű kutyákat használnak erre a vadászati módra Pl.: Tacskók, terrierek. De mint mindenre természetesen erre is van ellenpélda. Magyar kutyafajtáink közül az Erdélyi kopót használjuk vaddisznóhajtásra. De a kopók szinte mindegyike alkamlas a feladatra. A vadászkutya kiképzés célja, hogy kutyáinkat megtanítsuk arra, hogy megkeressék és felhajtsák a vaddisznókat, hogy terítékre tudjuk hozni. Megtanulják vadászkutyáink, hogy hogyan viselkedjenek a vadisznóval szemben, kitartóan hajtsák azt vagy állítsák meg egy helyben. Nem kívánatos, hogy vadászkutyáink túl agresszívan lépjenek fel a disznókkal szemben, mert a vadászatokon a túl agresszív, túl rámenős kutya nem sokáig tudja feladatát ellátni. 

Nekünk vannak kiválóan képzett tanító kutyáink, akiknek a segítségével könnyen meg tudjuk tanítani a nálunk tanuló ebeknek, hogy mik az elsajátítandó feladatok. 

Iskolánkban lehetőség van bentlakásos vadászkutya kiképzésre, vagy hétvégente alkalmankénti csoportos és egyéni oktatásra is.

 

 

 

 

 

 

Hírek

  • A honlapunk frissült
    2015-07-30 14:47:38

    Új designe-al, új információkkal és új cikkekkel várjuk látogatóinkat, hogy mégjobban megkönnyítsük a jelenlegi és leendő vadászkutya tulajdonosok mindennapjait.

Asztali nézet