Earthdog Vadászkutya Iskola

ENGEDELMES KIKÉPZÉS

 

Alapvető fontosságú, hogy a vadászatra kizárólag olyan kutyával menjünk, aki nem csak a vadászati feladatait ismeri magas szinten, hanem telesen kézben tartható, irányítható és vezényszavainkat feltétel nélkül minden körlmények között végre is hajta. Ez nem csak a mi érdekünk, hanem leginkább azért is fontos, hogy más vadászatát, szórakozását ne rontsuk el egy olyan kutyával, akivel akivel folyamatosan ordibálni kell, mert ne fogad szót. Így a vadat is idő elött felveri és megakadályozza, hogy a vadászok lövéshez jussanak. Mennyivel szebb látvány ha van egy szép vadászkutyánk aki még fegyelezett is és a legkisebb jelzésünkre is rögtön reagál.
De ez egy hosszú és nem mindig könnyű feladat, főleg egy "nagyvérű", erős vadász ösztönű kutyával. Folyamatos gyakorlást igényel. Egy kutya sosem nevezhető telesen kiképzettel. Nem is fejeződhet be a munka ott, hogy a kiképző megtanítja a kutyának az engedelmes feladatokat. Ezek után is folyamatosan heti rendszerességgel gyakorolnunk kell a kutyánkkal.

Alap engedelmességről beszélünk akkor ha a kutyánk vezényszóra ül, fekszik, helyben marad, bejön hoozánk. Pórázon bal láb mellett (solymászoknál obb lábnál) laza pórázon közlekedik, megálláskor leül a gazdája mellett.

Az ennél magasabb tudás már meghaladja az alapengedelmesség szintjét.

Iskolánkban lehetőség van bentlakásos vadászkutya kiképzésre, vagy hétvégente alkalmankénti csoportos és egyéni oktatásra is.

 

 

 

 

 

 

Hírek

  • A honlapunk frissült
    2015-07-30 14:47:38

    Új designe-al, új információkkal és új cikkekkel várjuk látogatóinkat, hogy mégjobban megkönnyítsük a jelenlegi és leendő vadászkutya tulajdonosok mindennapjait.

Asztali nézet